Перед тим як потрапити на прилавки магазинів курячі яйця проходять контроль якості, проте споживачам все одно варто дотримуватися заходів обережності. На що потрібно звертати увагу, щоб не купити небезпечний продукт, розповіли у Держпродспоживслужбі.
При виборі яєць слід звернути увагу на шкаралупу – на ній не повинно бути тріщин, плям та інших дефектів.
"Пошкоджене яйце може містити бактерії, зокрема сальмонелу. Навіть одна тріщина — вагома причина не купувати продукт", - попереджають покупців.
Особливої уваги потребує упаковка. Відмовитися від покупки яєць слід якщо:
Податкова зазирне у ваші рахунки: що насправді хоче влада
Банальна помилка залишить без пенсії: ПФУ попередив літніх українців
Перевірять тисячі українців: податкова посилює стеження за рахунками
Українцям ускладнять вихід на пенсію: коли введуть нові умови
- упаковка тріснута або сильно пом'ята - це може свідчити про неправильне зберігання;
- упаковка забруднена – чистота тари один із показників якості.
Якщо здійснюється поштучна купівля яєць, то споживачеві має надаватися обов'язкова інформація про харчовий продукт. Це визначено статтею 6 Закону України "Про інформацію для споживачів про харчові продукти".
Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, купівля ранніх овочів: що потрібно знати, щоб не принести додому "нітратну бомбу".
Також наш портал інформував, запах свіжого хліба – і порушення закону: що не так із прилавками в Україні та який продукт краще не брати українцям.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети придумали нову схему "економії": покупців чекають сюрпризи на терезах та в чеках.