Олександр Коваленко, військово-політичний експерт групи "Інформаційний спротив", в інтерв'ю 24 каналу заявив, що росія у війні проти України робитиме ставку на кількість людських ресурсів, а не на техніку. Це означає, що для ефективної протидії Україні необхідно збільшити ефективність у знищенні ворожих сил.

За словами Коваленка, головною проблемою 2025 року стане велика чисельність російських військових, а щомісячна кількість втрат ворога має зрости до 45–50 тисяч, що значно більше від поточних 30–35 тисяч. Це робить мобілізацію важливою складовою для продовження опору. Які ж ролі виконуватимуть представниці слабкої статі на фронті?

Мобілізація жінок. Фото: The Times

Станом на жовтень 2024 року, в Україні на військовому обліку перебувають лише окремі категорії жінок, проте у разі загострення бойових дій може виникнути потреба в загальній мобілізації, включно з жінками. Олександр Коваленко зазначив, що, хоча жінок не планують залучати до штурмових операцій, їхня участь у тилових завданнях буде критичною. Це включає медичне забезпечення, адміністративну роботу, логістику та інші завдання, що сприятимуть стабільній діяльності армії.

Мобілізація жінок у таких умовах дозволить зменшити навантаження на чоловіків у тилових службах і зосередити їх на бойових завданнях на передовій.

Популярні новини зараз

Українців змусять забути про готівку: дорогі покупки тепер тільки по карті

Графіки відключень: коли українців знову переведуть на погодинне електропостачання

Готуйте щонайменше 10 000 грн: "Нафтогаз" запропонував українцям оновити лічильники

Облави ТЦК: розкрили, як планують маршрути

Показати ще

Нагадаємо, чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури

Раніше ми розповідали, що мобілізованим дадуть більше часу: ЗСУ заявили про нововведення

Також, бізнес скаржиться на мобілізацію: працівників катастрофічно не вистачає