До кінця жовтня масових снігопадів в Україні не буде – про це повідомили синоптики. Проте з початком листопада можливі перші серйозні зміни в погоді.

Наталія Птуха, представниця Укргідрометцентру розповіла, що на початку листопада може утворитися циклон, який принесе дощі, а подекуди й мокрий сніг. Тож зима поступово почне нагадувати про себе, але глобальні зміни клімату відтерміновують її повноцінний прихід. Така погодна ситуація можлива на більшій частині території України.

Осіння погода, скріншот: YouTube

Загалом останні роки демонструють цікаву тенденцію, холодні періоди в Україні стають коротшими. Середня температура протягом осінньо-зимового періоду зазвичай перевищує кліматичну норму. Це означає, що теплих днів більше, а середньомісячні температури частіше вищі за звичні показники. Але це не виключає можливості періодичних хвиль холоду, коли арктичне повітря приносить різке похолодання.

Осіння погода, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Різдво та Водохреща: Україна святкуватиме за новими датами

Масові облави ТЦК триватимуть: будуть стимулювати громадян

Мобілізація жінок неминуча: експерти вказали, куди відправлятимуть служити

Що не можна робити, якщо вас зупинили ТЦК: інструкції від юриста

Показати ще

Птуха зауважила, що хоча загальна тенденція вказує на потепління, температура в окремі місяці, зокрема в листопаді та грудні, може бути ближчою до середніх багаторічних показників. Тобто, хоч зими стають м'якшими, арктичні вітри й затоки холоду все ж можливі, хоча вони триватимуть коротше, ніж раніше.

Погода взимку / фото: depositphotos

Синоптики також відзначили, що в горах Карпат вже зафіксували перші морози. Зокрема, на горі Піп Іван температура опустилася до -6°C. Це говорить про те, що зима наближається, хоч і поступово.

Отже, хоч ми й не замерзнемо цієї зими, як показує тенденція до потепління, раптові холоди все ще можуть нас здивувати.

Раніше ми повідомляли, українці отримали добрі новини про комуналку перед холодами.

Чи піднімуться тарифи в опалювальному сезоні- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, заморозки на порозі, чого чекати українцям?