Димитар Богов, регіональний економіст Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), висловив думку про необхідність підвищення податків на розкіш в Україні для поповнення державного бюджету під час війни.

Він зазначив, що до предметів розкоші варто віднести не лише традиційні розкішні товари, але й інші, які зазвичай не вважаються такими, адже це дозволить зібрати більше коштів.

Водіння автомобіля. Фото: скрін youtube

Ця заява була зроблена на фоні законопроєкту №11416-д, розробленого Міністерством фінансів, який вже ухвалили за основу в Верховній Раді. Законопроєкт передбачає збільшення податків та запровадження нових зборів, оскільки до кінця 2024 року Україні не вистачає 500 млрд грн у бюджеті.

Зокрема, автомобілі також можуть бути віднесені до предметів розкоші, що зобов’яже автомобілістів сплачувати додаткові податки. Міністр фінансів Сергій Марченко раніше висловлював думку, що в умовах війни новий автомобіль не є першочерговою потребою для українців, тому при його купівлі потрібно підтримати ЗСУ.

Популярні новини зараз

Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання

"Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Показати ще

Салон авто, фото freepik

Наразі невідомо, які саме правки будуть внесені до законопроєкту під час підготовки до другого читання. Законопроєкт викликав різні реакції: деякі організації, як-от Українська спілка промисловців та підприємців, вважають, що підвищення податків не вирішить бюджетні проблеми і може негативно вплинути на малий бізнес.

Нагадаємо, без гальм, "мертві" замки та подушки: в Україні з'явився Xiaomi SU7, без проблем не обійшлося

Раніше ми писали про те, що авто стає недозволеною розкішшю: нові акцизи на пальне обдеруть водіїв до нитки

Крім того, Знай.ua повідомляв, шини, щітки склоочисника, фари та фільтр: 4 основних кроки, які потрібно зробити з авто восени