Зима поки що тільки на календарі, а на ділі - зелені "мешканці", не дочекавшись весни, поспішають прокинутися. Так, у садах закарпатців квітнуть кущі, підсніжники та примули.

Так, попри низьку температуру, на Перечинщині заквітла японська яйва. Таку аномалію господині доводиться бачити вперше, оскільки айва дуже рідко квітне двічі на рік, так ще й взимку, передає "Голос Карпат".

"Багато цвіту ще не розкрилось, однак, може й осипатись, бо мороз прихопив. Попри весняну погоду на Новий рік, на сьогодні зима про себе уже заявила таки не на жарт. Хоч і без снігу в низинах, та відчувається холод із Полонини Руної", – відзначає пані Марія.

фото: Голос Карпат

"Забрунькувалась айва перед самим Новим роком. Погода була весняна, ще без морозів. А от тепер я уже і не рада, що квіт померзне", – додає жінка.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

фото: Голос Карпат

фото: Голос Карпат

До слова, у центрі Мукачева несподавно розцвіла "шалена" сакура, яка не чекає весни і щороку розпускає квіти у січні-лютому.

“У Мукачеві розцвіла шалена сакура. Дерево назвали так тому, що стара сакура, яка росте у центрі міста, щороку в січні-лютому викидає квіти”, - каже гід. Чоловік додав, що така нетипова поведінка спостерігається останні кілька років.

Нагадаємо, у Закарпаття вже завітала весна, оминувши зиму. Так, у Мукачеві розцвіли перші вербові котики, яких ще називають "ціцушками". Вербову гілку прийнято освячувати в церкві за тиждень до Великодня, і такий збій у "розкладі", скоріш за все, пов'язаний із теплою та вологою температурою.

Нещодавно Знай повідомляв, що у Харкові зацвіли каштани у вересні. Городяни зняли цю аномалію на камери і показали в соцмережах. За деякими даними до аномалії призвело занадто спекотне літо і рано опале листя з дерев.

Також Знай повідомляв, що в ботанічному саду Запоріжжя зацвів бузок. Цвіте і пахне місцевим на радість. зараз в саду знаходиться відразу три сорти рослини. Йдеться про осінній бузок, яка починає цвісти в липні-серпні.