На Закарпатті готують унікальний десерт з одного інгредієнту.
Солодко, але без краплі цукру чи меду. Ароматно, але без жодних спецій. Кулінарна експедиція ТСН дісталася Закарпаття. І розповіла про унікальний десерт, в який входить лише один інгредієнт, але на приготування потрібна доба. Дива української кухні невичерпні. Це спецпроєкт "Жахливо смачно".
На Закарпатті вже 800 років варять диво-десерт леквар зі сливи, з якої спочатку виймаються кісточки. Леквар, це традиційний закарпатський десерт зі слив, який варять на відкритому вогнищі, помішуючи десь 10 години без перерви, потім він залишається на ніч вихолоджуватись. Ця справа споконвіку - масовий труд, коли збираються сім'ї чи родичі.
Леквар у цьому краї був завжди дешевою, а відповідно і доступною їжею. Його передавали солдатам на фронт, брали в далекі подорожі, бо він довго не псується - висока концентрація фруктози. Цукор не додається.
В процесі приготування леквору кількість цукру у даній продукції збільшується і збільшується практично в сім раз.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
На другий день приготування - леквар готовий, він в'язкий, смачний, запашний, духм'яний з присмаком диму. Він не засолодкий, а з кислинкою.
Нагадаємо, для смачного борщу взимку: простий рецепт заправки з капустою.
Як писав портал Знай.ua, соковита відбивна зі свинини з апетитною сирною скоринкою - пальчики оближеш.
Також портал Знай.ua писав, що взимку собі подякуйте: смачний рецепт заправки для солянок і розсольників.