Володимир Смоланка став заслуженим лікарем України. Відповідний указ "Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня незалежності України", підписав президент України Володимир Зеленський.

Так, почесне звання "Заслужений лікар України" було присвоєно Смоланці Володимиру Івановичу - ректорові державного вищого навчального закладу "Ужгородський національний університет", доктору медичних наук, Закарпатська область.

Як ідеться в Указі Президента України №335/2020 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Незалежності України», нейрохірурга зі світовим ім’ям, очільника найбільшого вишу Закарпаття відзначено за «значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм».

З року в рік після прізвища Смолянка збільшується кількість звань та посад, але для більшості людей досить сказати «Володимир Смоланка», і найперші асоціації – це професійність та порядність.

Хоча список дійсно вражає: український нейрохірург, доктор медичних наук, професор, голова Української асоціації нейрохірургів, член тренувального комітету Європейської асоціації нейрохірургічних товариств, 12-й ректор ДВНЗ «Ужгородський національний університет», депутат Закарпатської обласної ради. І це тільки основні.

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Окрім ректора УжНУ професора Соланки, Володимир Зеленський відзначив різними нагородами ще сімох закарпатців.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що Губернатор Закарпаття Петров нагодував ветеранів ароматним бограчем: "В окопах про таке і не мріяли"

Також портал "Знай.ua" писав, що Марцінків у вишиванці потужно привітав франківчан З Днем Незалежності: "Ми - живі"

Також портал "Знай.ua" писав, що Сотні львів'ян вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та АТО - віддали життя за Україну