Завдяки сезонному фактору в Україні знижуються ціни на окремі продукти харчування. Наприклад, доступнішими стали морква, картопля та капуста. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

В Україні вже п'ятий тиждень поспіль спостерігається зниження оптових цін на моркву. Головна причина – надлишок пропозиції при низькому попиті на ринку.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Наразі морква врожаю 2025 року продається в межах 9-16 гривень за кілограм, що приблизно на 10% дешевше, ніж тиждень тому.

Активне збирання врожаю триває майже в усіх регіонах, а споживчий попит залишається слабким. Тому виробники змушені знижувати ціни, щоб не залишитись із надлишками.

Популярні новини зараз

Прокидатимемось від реву: ворог атакує новою небезпечною зброєю

Зайдуть у кожну квартиру: комунальники попередили про масові перевірки

Польша почала депортувати українців: вдома відразу чекає ТЦК

Ухилянтів дістануть у власних домівках: що почали робити ТЦК

Показати ще

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Морква дешевшає й у річному вимірі

Ціни вже на 10% нижчі, ніж наприкінці липня 2024 року. Експерти прогнозують, що в умовах перенасичення ринку тенденція до здешевлення може зберегтися і надалі.

Ціни на картоплю та капусту

На початку серпня у супермаркетах знизилася середня вартість молодої картоплі – з 28,32 до 24,56 гривні за кілограм. В окремих торгових мережах овочі можна знайти й по 18 гривень за кіло.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Водночас білокачанна капуста зменшилася у вартості майже втричі – з 50,89 до 18,75 гривні за кілограм. Однак молода капуста стала дорожчою, середня ціна зросла з 25,96 до 32,61 гривні за кіло.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, крупи, макарони та олія сильніше вдарять по гаманцю: ціни знову пішли вгору.

Також наш портал інформував, ціни на продукти, ліки та транспорт продовжують зростати: інфляція добиває українців.

Крім того, ми писали, бідність диктує нове меню: експерт пояснив, чому впав попит на м'ясо і чого чекати далі.