Морква швидко псується, якщо неправильно організувати умови зберігання. Це стосується як кімнатних температур, так і підвалу. Зіпсований коренеплід втрачає смак, стає м'яким, може почати гнити або в'янути.
Помилки зберігання
Часта помилка - зберігати моркву поруч із яблуками чи грушами. Ці фрукти виділяють газ етилен, який прискорює дозрівання та псування овочів. Через це морква може стати млявою, запліснівнішою або втратити колір і щільність.
Не варто тримати моркву в умовах надто високої вологості – це сприяє появі плісняви. Але й надмірно сухе повітря шкідливе: коренеплоди швидко втрачають вологу і в'януть. Також варто уникати потрапляння прямих сонячних променів - під їх впливом морква може позеленіти і втратити свої корисні властивості.
Де найкраще зберігати
Оптимальним місцем для зберігання моркви буде прохолода, темрява та гарна вентиляція. У квартирі це може бути балкон, комора або овочевий ящик холодильника. У льоху або підвалі краще зберігати коренеплоди в ящиках з сухим піском, тирсою або лушпинням цибулі.
Дітей у школах оцінюватимуть по-новому: що зміниться
Карткові перекази за новими правилами: кого банк відправить у "чорний список"
Соціальні виплати платитимуть по-новому: як тепер можна отримувати допомогу
"Нехай роблять з учителем після уроків": українці пропонують звільнити школярів від домашніх завдань
Перед тим, як прибрати моркву на зберігання, важливо ретельно перебрати коренеплоди, прибрати залишки бадилля, просушити їх кілька днів. Перед зберіганням моркву не варто мити – краще очистити її від землі сухою щіткою, не ушкоджуючи шкірку.
Нагадаємо, раніше називали 10 речей та продуктів, які не можна зберігати у пластикових контейнерах.
Як повідомляв портал "Знай.ua", ви отримаєте відмінний урожай, якщо знатимете, чим удобрити перець.
Також "Знай.ua" писав, як правильно мити овочі , щоб не отруїтися.