Популярне м'ясо відчутно підніметься у вартості через активізацію попиту у зв'язку із зимовими святами. Однак, після Нового року ціни вийдуть на колишній рівень.
Такий прогноз в ефірі національного телемарафону зробив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.
Фахівець заявив, що на тлі інших продуктів харчування м'ясо подорожчало не так відчутно. Це пов'язано з низьким доходом населення - люди менше дозволяють собі м'ясні товари й частіше купують картоплю, крупи.
"Чому ми бачимо таке швидке зростання цін у дешевому сегменті? У хлібі, в овочах, у макаронах, у крупах? Бо дуже великий попит. ... У той же час, у дорогому сегменті - м'ясо, це дорогий сегмент - свинина взагалі за ціною така сама, як була рік тому. Зараз ми точно матимемо підвищення ціни на копченості, на ковбасу", - заявив Олег Пендзин.
Українцям можуть урізати соцвиплати: усе на армію, а соціалка — за залишковим принципом
Гороскоп на сьогодні, 4 червня: день конфліктів та розчарувань – хто під ударом
Нові правила для ВПО: що зміниться з 1 липня 2025 року і хто залишиться без грошей
Більше ніяких бусиків та бійок з ухилянтами: ТЦК зобов'язали проводити мобілізацію за новими правилами
За прогнозами експерта, до Нового року очікується серйозне зростання цін на м'ясні продукти. Це пов'язано з активізацією попиту, адже кожен українець, незалежно від майнового стану, намагатиметься, щоб на його столі було все, що потрібно.
Вже після зимових свят, коли ефект від збільшення попиту минеться, ціни на м'ясо почнуть стабілізуватися.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дороге задоволення: супермаркети переписали ціни на твердий сир, сметану та кефір.
Також наш портал інформував, нетиповий ціновий розворот: за скільки можна купити огірки, картопля та часник у грудні.
Крім того, ми писали, подорожчання буде нестерпним: українцям радять робити запаси – по 10 кіло не менше.