Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за змінами цінників на важливі продукти харчування, є корисна інформація. За словами експертів з ринку, останній тиждень вересня на ринку торгівлі живими свинями відзначився дефіцитом товару та очікуваннями зростання цін на м'ясо.

Однак до середини жовтня ситуація стабілізувалася, і тепер експерти говорять навіть про можливе зниження цін на свинину. До середини жовтня середня ціна купівлі 1 кг живця свиней упала до 55 гривень, замість 61-63 наприкінці вересня. У перший тиждень жовтня ціна на 1 кг становила близько 59 гривень.

Про це розповіли аналітики Асоціації "Свиноводи України".

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

За їхніми словами, одним із основних факторів, який вплинув на цінову ситуацію, є сезонне коливання попиту та пропозиції. Так, зазвичай з похолоданням темпи приросту живої маси свиней зростають, тобто м'яса стає більше.

Популярні новини зараз

Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть

Зима, якої ми не чекали: антициклон приготував шокуючі сюрпризи

Дівчинку відвезли до лікарні з власного похорону: родичі прийшли попрощатися, а вона стиснула їхні руки

Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші

Показати ще

Водночас споживча активність дещо знижується із сезонною переорієнтацією на альтернативні види білка, такі як гриби, риба, свійський птах та підготовкою до опалювального сезону.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Водночас, низка продавців та покупців навпаки, констатують, що торгівля йде відносно стабільно та планово, тому передумов для зниження цін вони не бачать, хоча більшість операторів уникають прогнозів щодо подальших цінових коливань до початку активної фази торгів.

Ціни на свинячу грудинку, скріншот: Minfin

Зазначимо, що за даними порталу Мінфіну, поки ціна на свинину порівняно з вереснем не зростає, єдиний виняток м'яса на шашлик — із 239 грн за кг на початку вересня воно подорожчало до 254 гривень у середині жовтня.

Нагадаємо, яблучний сік б'є цінові рекорди: улюблений напій подорожчав на третину.

Раніше повідомлялося, правила на дорогах, митниця, старі банкноти: які зміни чекають з 1 листопада.

Також, тарифи на комуналку: наскільки подорожчає життя українців у 2025 році.