Кабінет Міністрів України розширив повноваження Державної податкової служби у сфері валютного нагляду. Нововведення дозволяють податковій отримувати більше інформації та здійснювати більш детальний контроль за зовнішньоекономічними операціями українських підприємств. Це рішення може мати суттєвий вплив на бізнес і фінансові операції в країні, повідомляє LIGA.

Раніше Державна податкова служба мала обмежені функції у сфері валютного нагляду. Вона контролювала лише ненадходження валютної виручки у встановлені строки. Однак відтепер повноваження ДПС значно розширені. Служба отримала право контролювати виконання вимог Національного банку України щодо граничних строків розрахунків не тільки за експортними, але й за імпортними операціями.

ПриватБанк

Це означає, що тепер податкова має змогу перевіряти, чи всі суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності дотримуються строків, встановлених Національним банком, для всіх видів розрахунків.

ДПС здійснює свої нові повноваження відповідно до Закону України "Про банки та банківську діяльність". Окрім виявлення порушень, важливим аспектом нових повноважень є превентивний контроль. Це дозволить не лише карати за порушення, а й попереджати їх.

Популярні новини зараз

Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів

Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді

Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

Показати ще

У липні 2024 року Національний банк України зробив важливе рішення для аграрного сектору, подовживши граничні строки розрахунків за експортними операціями аграрної продукції. Раніше ці строки складали 90 днів, тепер їх подовжено до 120 днів. Це дає можливість аграрним підприємствам мати більше часу для проведення фінансових операцій, що сприяє стабільнішому розвитку експорту.

Водночас для інших товарів строки розрахунків за зовнішньоекономічними операціями залишаються незмінними – 180 днів. Це забезпечує стабільність і передбачуваність для експортерів інших галузей.

Нагадаємо, ПриватБанк зробив важливе попередження: кому треба терміново перевипустити картку

Раніше ми розповідали, що Нацбанк виводить з обігу частину грошей: де можна обміняти старі купюри

Також, ПриватБанк подвоїть вигоду від "Національного кешбеку"