Україна на порозі можливих відключень світла, і все це пов'язано з опалювальним сезоном, що наближається. Як розповів Юрій Корольчук, експерт Інституту енергетичних стратегій, у найближчі два тижні очікується велике зростання споживання електроенергії. І причиною цього стане те, що люди почнуть активно включати обігрівачі, щоб зігрітися холодними днями.

Корольчук в ефірі "Новини Live" заявив, що вже зараз можна говорити про те, наскільки близькі ми до ситуації з відключеннями. З початком холодів та зі збільшенням попиту на електроенергію, особливо в будинках, де люди вирішують використовувати електричні обігрівачі, навантаження на енергосистему зросте.

Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

Це означає, що в деяких регіонах можуть бути запроваджені обмеження на використання електрики.

Опалювальний сезон цього року починається пізніше, ніж зазвичай. Влада в Києві пояснює це бажанням заощадити газ. Однак такий підхід може призвести до того, що все навантаження ляже на електричні мережі, що створить загрозу для стабільності енергопостачання.

Популярні новини зараз

Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней"

Пенсія буде меншою за 5 тисяч гривень: кому з українців загрожують низькі виплати

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

Пенсіонеру дається 10 днів: держава забере всі виплати

Показати ще

Корольчук сказав, що відключення не будуть такими тривалими, як минулого, але якщо морози вдарять, особливо вночі до -10 градусів або вдень до -5, то ситуація може погіршитися.

Відключення електроенергії, скріншот: YouTube

Важливо розуміти, що у різних регіонах України відключення можуть відбуватися по-різному. Якщо в одному місці світло можуть відключати на короткий період, то в іншому наслідки можуть бути відчутнішими.

Отже, всім варто готуватися до можливих перебоїв з електрикою і продумати, як ефективно використовувати свої обігрівачі, щоб не зіткнутися з холодом у невідповідний момент.

Нагадаємо, українці з неповіреними електролічильниками платитимуть більше

Раніше ми писали про те, чи вистачить українцям газу взимку: у "Нафтогазі" зробили важливу заяву

Крім того, Знай.ua повідомляв, ЄС погрожує припинити постачання електроенергії в Україну: поставили жорсткі вимоги