МВФ не змушує Україну підвищувати тарифи на енергію, незважаючи на війну.

Україна та МВФ оновили меморандум щодо програми Extended Fund Facility (EFF) після п'ятого перегляду, і хороша новина у тому, що вимоги щодо підвищення тарифів на енергоносії у ньому немає. Про це повідомили у Міністерстві фінансів України.

енергетика, вишки, тарифи, електроенергія \\ фото Знай.UA

Ситуація з енергетикою в Україні і така складна, враховуючи руйнування, завдані російськими атаками, тому український уряд та експерти МВФ розглядають різні способи підтримки енергетичної системи. Обговорюються можливі реформи, але підвищення тарифів поки не є обов'язковим заходом.

Україна успішно пройшла п'ять етапів перегляду програми МВФ і щоразу меморандум оновлюється з урахуванням актуальних економічних реалій. Раніше обговорювалася потенційна необхідність підвищення тарифів для вирішення енергетичних проблем, але лише за умови, що на це буде виділено кошти для захисту тих, кому це справді потрібно.

Популярні новини зараз

Графіки відключень: коли українців знову переведуть на погодинне електропостачання

Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури

Тисяча гривень на дорозі не валяється: пенсіонери можуть подати заяву та підняти собі виплати

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

Показати ще

Житловий будинок / фото: Pinterest

Остання версія меморандуму від 18 жовтня 2024 року просто підтверджує попередні плани, не додаючи нових зобов'язань для України щодо підвищення цін на енергію під час війни.

Енергетичний сектор зараз у пріоритеті в уряду, який працює над усуненням наслідків атак, спільно з міжнародними партнерами. Для підтримки енергетики запущено кредитні програми, розширено роль ініціатив, таких як "5-7-9" та Фонд розвитку підприємництва.

Нагадаємо, українцям компенсують 15% від платіжки: кому полегшать комунальний тягар

Раніше ми писали про те, що ЄС погрожує припинити постачання електроенергії в Україну: поставили жорсткі вимоги

Крім того, Знай.ua повідомляв, "Миколаївоблтеплоенерго" підписало контракт з потенційним шахраєм