Зима 2024-2025 років в Україні обіцяє бути аномально теплою, з очікуваною температурою, що буде на 1-2 градуси вище середніх норм. Температурні показники коливатимуться в межах від +5 до -5 градусів.

Про це повідомила Віра Балабух, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту. За її словами, причиною такого тепла стане антициклон, який принесе з субтропіків тепле повітря.

Віра Балабух, кадр з відео ТСН

Інша експертка, Наталія Птуха з Українського гідрометеорологічного центру, також вважає, що ця зима не буде надто суворою, хоча точний прогноз ще важко скласти.

Птуха зазначила, що можливі короткочасні вторгнення арктичного повітря, що може призвести до різкого похолодання на кілька днів. Балабух підкреслила, що підвищення зимових температур стало помітною тенденцією останніх десятиліть, коли січневі температури можуть бути подібними до листопадових.

Популярні новини зараз

Українців змусять забути про готівку: дорогі покупки тепер тільки по карті

Готуйте щонайменше 10 000 грн: "Нафтогаз" запропонував українцям оновити лічильники

Облави ТЦК: розкрили, як планують маршрути

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

Показати ще

Морозна зима, ілюстративне фото з вільних джерел

Водночас метеорологи попереджають про ризики, пов'язані з різким стратосферним потеплінням, яке може вплинути на погодні умови в Україні. Загалом, зима очікується м'якою та теплою, як і попереднього року, але з можливими короткочасними морозами.

Нагадаємо, заморозки на порозі: чого чекати українцям

Раніше ми писали про те, що погода у листопаді: українцям варто ретельно готуватися до зими

Крім того, Знай.ua повідомляв, швидко біжіть, доки не засипало снігом: які квіти потрібно терміново утеплити до зими