Пенсіонер вирішив обміняти старі, пошарпані купюри – 30 євро та 200 доларів – у ПриватБанку. Він не отримав гроші одразу і пішов розбиратися. У відділенні на нього чекав сюрприз: виявляється, обмін пошкодженої валюти може затягтися на три роки.

Про це повідомляє "Мінфін".

За цю послугу з нього зняли понад 1 тисячу гривень, а ще оформили дві картки – одну на євро, іншу на долари, сказавши, що гроші надійдуть на них за 6 місяців. Пенсіонер, який довіряє банку, вирішив, що все йде за планом. Але за півроку жодних грошей не прийшло. Коли він знову звернувся до банку, йому повідомили, що можна очікувати до трьох років.

ПриватБанк, фото: РБК

У ПриватБанку пояснили, що такі терміни – це нормально, і вони не можуть прискорити процес, оскільки це залежить від іноземних банків. А юрист Ігор Терещенко додав, що такі затримки пов'язані з війною: раніше пошкоджену валюту відправляли за кордон літаками, а зараз із цим проблеми:

Популярні новини зараз

Жінки мають готуватися до мобілізації: застосування знайдуть усім - експерт

Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій

Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок

Бронювання від мобілізації тимчасово скасують: почнеться масштабна перевірка

Показати ще

"Зараз з очевидних причин цей шлях недоступний. Отже, очікувати покращення ситуації до завершення бойових дій не варто".

Фальшиві гроші

Нацбанк каже, що банки самі встановлюють термін відшкодування за зношені банкноти. І хоча хотілося б, щоб регулятор контролював цей процес, він цього не робить, тому що банки можуть просто не встигати через проблеми з логістикою.

Юристи нагадують, що банк зобов'язаний інформувати клієнтів про терміни та умови проведення таких операцій. Якщо цього немає, це порушення.

Отже, пенсіонерам доведеться чекати на свої гроші довше, ніж вони планували.

Нагадаємо, клієнти ПриватБанку можуть отримати до 7500 грн на картку: що потрібно зробити

Раніше ми писали про те, що Нацбанк виводить із обігу частину грошей: де можна обміняти старі купюри

Крім того, Знай.ua повідомляв, ексчиновники піднімають прибуток на охороні "ПриватБанку": мільйони гривень без конкуренції