Рейди ТЦК триватимуть, доки мобілізацію не реформують на ринкові засади, переконаний народний депутат Степан Чернявський. За його словами, сьогоднішні конфлікти між військовими центрами комплектування та громадянами є наслідком примусової мобілізації, а не мотивації до служби.

"Поки не перейдемо до ринкових відносин і не почнемо мотивувати людей, ця проблема буде тривати" – наголосив Чернявський.

Він вважає, що економічне бронювання, тобто захист певних професій від призову, допоможе не тільки наповнити бюджет, а й створити кращі умови для військових, зокрема підвищити їхні зарплати.

ЗСУ / фото: Pinterest

Введення ринкових механізмів у мобілізації, на думку депутата, допоможе:

Популярні новини зараз

Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури

"При путіні миру не буде": всесвітньо відомий філософ поділився прогнозом для України

"Мертвець" несподівано ожив на операційному столі: хотіли вирізати серце

Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати

Показати ще
  1. Збільшити кількість добровольців – завдяки гідним умовам праці більше людей будуть готові служити у ЗСУ.
  2. Зменшити тиск на ТЦК – примусова мобілізація скоротиться, а це дозволить центрам зосередитися на важливіших завданнях.
  3. Підвищити моральний дух військових – кращі соціальні гарантії збільшать мотивацію бійців та їхню віру у справедливість.

Проте, за словами Чернявського, перехід на ринкові засади потребує ретельної підготовки та узгодження з різними державними установами.

ТЦК. Фото: скрін youtube

Необхідно розуміти, що ТЦК виконують свою роботу. Якби не війна, не було б потреби у масовій мобілізації. Основний ворог України – це росія, і різниця між нашими арміями очевидна. Українські військові проходять тривалу підготовку перед відправленням на фронт, тоді як росіяни часто кидають своїх солдатів у бій без належної підготовки і турботи про їхнє життя.

Якщо Україна не буде захищатися і не проводитиме мобілізацію, росіяни можуть прийти в наші домівки і змусити нас воювати за їхні інтереси, як це вже відбувається на окупованих територіях.

Раніше ми повідомляли, окупанти знущаються з українських дітей навіть морально, замість історії біографія путіна.

Мобілізація на окупованих територіях, відмова означає смерть- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, облави ТЦК після концерті мають постійно відбуватися, нардеп попередив.