Відомий український активіст у багатьох освітніх процесах, наймолодший громадянин, який став директором школи, а також юрист Дмитро Ламза, розповів публічно про конфліктну ситуацію з ТЦК та "Укрпоштою".

За словами Дмитра Ламзи, будучи законослухняним громадянином, який вчасно оновлював дані та має законну відстрочку, його було оголошено у розшук ТЦК лише тому, що йому несвоєчасно доставили до поштової скриньки повідомлення про необхідність отримати рекомендований лист на одному з відділень "Укрпошти" в центрі Києва.

Про цю ситуацію педагог розповів на своїй сторінці у Facebook.

Повістки "Укрпошти", скріншот: YouTube

"От і моя черга прийшла особисто відчути нововведення держави. 15.10.2024 мені в поштову скриньку вклали повідомлення про отримання рекомендованого листа (форми Ф.22-а). Взявши до рук цей папірець, я був шокований, що вкладено його було аж 8.10. 2024 року (версія пошти). Як так?! Я щодня перевіряю скриньку, оскільки постійно отримую документи із різних установ”, — написав Дмитро Ламза.

Популярні новини зараз

Як зупинити облави ТЦК: депутат запропонував альтернативу

Мільйони, знайдені у голови МСЕК Крупи, можуть повернути: заява прокуратури

Затримали після оновлення даних у "Резерв+": адвокат розповів, як діє ТЦК

Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою

Показати ще

Дмитро Ламза, скріншот: Facebook

І додав: "І лише 15.10.2024 року я отримую повідомлення, яке нібито вкладено 08.10.2024 р. Побачивши це, я одразу зателефонував на гарячу лінію "Укрпошти" і залишив офіційну скаргу. А тепер увага! Мені повідомили, що лист-повістка на мій лист ім'я поїхало назад до ТЦК!

У своєму зверненні Дмитро Ламза "тегнув" "Укрпошту", Міністерство оборони та особисто міністра оборони.

Деякі з користувачів соцмереж, які прокоментували цю посаду, стверджують, що Дмитро Ламза — не єдиний, який мав таку ситуацію.

Готовий позиватися

Педагог Дмитро Ламза докладно розповів про ситуацію та зазначив, що станом на сьогодні, 18 жовтня, ситуація так і не вирішилася. За словами Ламзи, вона стала дещо гіршою.

"Ситуація в активному продовженні. Я щодня дивлюся в поштову скриньку, бо мені регулярно надходять листи з різних установ", - розповів Дмитро Ламза.

І продовжив: "15 жовтня я виявив папірець, повідомлення. На ньому вказано, що вкладення відбулося 8.10.2024. Я подзвонив на гарячу лінію, розповів, що мешкаю в центрі Києва, де центральні відділення, це не село. Мені відповіли, що моє лист поїхав у ТЦК. Я поїхав до ТЦК, де мені повідомили, що мене подають у розшук. , що є цей папірець, цей порядок денний. Я написав юридично оформлену скаргу на "Укрпошту".

Дмитро Ламза вважає, що порушено інструкцію вручення.

"Це буде раз у рас. Я бачу у себе в парадному, що скільки таких папірців розкидано на підлозі", - припускає юрист.

І додає: "Я дзвонив на гарячу лінію, де мені відповіли: "Вибачте, листоноша не встигла доставити". Я відповів, що цей папірець він повинен виписувати перед поштовою скринькою, на місці, якщо людини немає вдома. У постанові написано: зателефонувати за телефону. На конверті номер телефону був написаний. Зараз я звертатимусь до суду, подаватиму на "Укрпошту", бо вони порушили моє право на інформування.

За словами Дмитра Ламзи, у нього особисті повідомлення "розриваються".

"У людей багато таких проблем. Ці три дні замість того, щоб працювати, проводити уроки, я змушений стояти в чергах. Мені повідомляли про те, що винесуть догану листоноші. Але до чого листоноша? Вона мені принесла цей папірець тоді, коли їй дали. його в руки", - каже педагог.

Дмитро Ламза, скріншот: Youtube

Оновив дані та має відстрочку

Резюмуючи, Дмитро Ламза наголосив, що виконував усі вимоги мобілізаційного законодавства, зокрема уточнював свої дані та має відстрочку. Але сьогодні точно не знає, що містив конверт від ТЦК. Припускає, що це був порядок денний з'явитися до цієї установи.

"Я вимагатиму, щоб пошта визнала свою провину. Мені дзвонили з пошти, вибачалися, просили написати про пом'якшення, мовляв, що вони зі мною поспілкувалися. Я відповів, що, звичайно, прощаю, але не зроблю цього (пом'якшення) - Ред. ), поки не визнаєте, що не можете витримати такий потік листів. Законодавець має включити мізки та вжити правильних заходів", - сказав Дмитро Ламза, припускаючи, що в країні, можливо, не вистачає поштових працівників.

Нагадаємо, місцева влада "пиляє" землю у селян: люди бояться заявляти про корупцію.

Раніше повідомлялося, що у Хмельницькому 50 прокурорів, на чолі з обласним прокурором Олійником, стали інвалідами: допомогла схема "слуги" Крупи.

Також, розкішні готелі та елітні авто: поляки обурені українськими ухилистами.