Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що Мінсоцполітики планує провести реформу та перерахувати "застарілі" розміри пенсій.

Йдеться про виплати українців, які давно вийшли на заслужений відпочинок та мають у формулі розрахунку "старі" зарплати. Індексація за ці роки не дозволяла компенсувати старіння.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра соцполітики Оксани Жолнович в ефірі "Ми – Україна".

Оформлення пенсії, фото: Facebook

"Якщо вам порахували пенсію в 40% зарплати у 2000 році і це було 150-200 грн в абсолютних цифрах, то сьогодні це зовсім мізерна сума (150-200 грн, - ред.). Звичайно, у нас була щорічно індексація. Але індексація була передбачена на рівні 50%, і вона не дозволяла якісно осучаснювати ці старі суми. І сьогодні вони знецінилися", - заявила Жолнович.

Популярні новини зараз

Облави ТЦК: розкрили, як планують маршрути

«Броні» від мобілізації не буде: в чому справа і чи надовго

Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

Показати ще

Через старіння зарплатної бази також виникає несправедлива ситуація, коли двоє пенсіонерів з однаковими показниками (наприклад, обидва із середньою зарплатою та 35 роками стажу), які виходили на пенсію у різні роки, зараз можуть отримувати різні пенсії.

Оформлення пенсії, фото: Facebook

"І сьогодні люди похилого віку, які давно вийшли на пенсію, опинилися в не дуже хорошій ситуації. Ми намагаємося цю диспропорцію виправити. Підвищення пенсії найбільше торкнеться тих, хто давно вийшов на пенсію. Вони всі отримають збільшення. Це буде залежати від розміру ЄСВ, який буде залежати від розміру ЄСВ. І друге - нікому нічого не зменшать. Ті, хто мають великі пенсії, ми не можемо зменшувати пенсійні гарантії, але для тих, у кого вони занижені, ми їх плануємо збільшити", - каже Жолнович.

Оформлення пенсії, фото: Facebook

Також міністр соцполітики заявила, що соціальних внесків із зарплат (ЄСВ) вистачить на те, щоб збільшити пенсії в межах травневої індексації, а також провести перерахунок у рамках реформи у липні. Проте мінімальної пенсії при цьому збільшувати не планують.

Нагадаємо, пенсіонеру дається 10 днів: держава забере усі виплати.

Раніше повідомлялося, європейські тарифи, а пенсії менше $100 на місяць: як українці виживають на такі мізерні виплати.

Також, нова система балів змусить деяких українців голодувати у старості.