Місцевого військового у Луцьку заарештували після того, як він самовільно залишив свою частину після чотирьох років служби на фронті. Про це розповіли у ТРК "Аверс".

Наш герой воював з 2018 до 2022 року, і за цей час встиг непогано побачити на війні. Він навіть двічі горів у танку – на Луганщині та під час оборони Києва.

Адвокат Сергій Полячук розповідає, що хлопець має нагороди, які, на жаль, згоріли в танку, але командування відгукується про нього позитивно. У той самий час, його нова характеристика з інших офіцерів звучить зовсім інакше.

Військовий залишив частину у травні 2022 року, і його захист стверджує, що на це було багато причин. Він мав серйозні поранення та контузії, що, за їхніми словами, позначилося на його психічному стані. Адвокат заявляє, що чоловікові не надали належної психологічної допомоги, і це відіграло свою роль у його вчинку.

Популярні новини зараз

ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов'язаних

Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа

В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн

На блокпостах посилять перевірки: що потрібно мати при собі

Показати ще

Як розповідає адвокат, після того, як наш воїн вижив у вогні, він повернувся додому і не виходив на зв'язок із військовою частиною цілий рік. У результаті його оголосили у розшук, що стало несподіванкою для судді Олега Клока, який зауважив, що ніхто не цікавився станом його здоров'я весь цей час.

Прокурор Олексій Романюк пояснив, що зараз триває масштабна "акція" з розшуку військовослужбовців, які залишили свої частини. Військові тепер загрожує від 5 до 10 років в'язниці. Він готовий визнати свою провину, але, як стверджують захисники, психологічно неспроможна повернутися на фронт.

Важлива деталь: нещодавно набули чинності зміни до законів, які можуть допомогти військовослужбовцям. Якщо він повернеться на службу, справу можуть закрити, але для цього потрібний дозвіл від командира. Якщо ж не повернеться, покарання все одно буде.

Наразі чоловіка взяли під варту, і найближчі 60 днів він проведе у слідчому ізоляторі, доки його справа розслідуватиметься.

Нагадаємо, український танкіст переніс кому, 2 клінічні смерті, 30 операцій та майже 100 наркозів: як йому вдалося вижити

Раніше нам стало відомо про те, що "Тетріс" став новою зброєю у боротьбі з ПТСР: "Усього за один сеанс..."

Читайте також, що українці обомліли від нової реклами Третьої штурмової на вулицях українських міст: "Наша родина виглядає так"