У громадських місцях посилились перевірки документів у чоловіків призовного віку. Військовослужбовці ТЦК обходять ресторани, концерти, заправки та інші локації й заходи.

У чому причина різкої активізації ТЦК, розповів народний депутат від "Слуги народу", член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко в ефірі "Радіо Свобода".

ТЦК / фото: скріншот Youtube

Нардеп припустив, що посилення роботи ТЦК може бути пов'язане з тим, що бойові командири звертаються до них за поповненням підрозділів. Оскільки не всі військовозобов'язані оновили дані та стали на облік, ТЦК проводять інформування таких громадян у громадських місцях.

"Я так розумію, що фідбек у більшості йде від бойових військових командирів, коли вони звертаються і кажуть, що треба поповнення, а поповнення не надходить", - зазначив Олександр Федієнко.

Популярні новини зараз

Відстрочку скасують: кого зі студентів можуть мобілізувати

Жодної "бусифікації": кого можуть мобілізувати тільки добровільно

Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії

Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах

Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Народний обранець зазначив, що зараз проблема в тому, що нікому міняти воїнів, які перебувають на передовій від початку повномасштабної війни.

"У нас є проблема у тому, що у нас немає, можливо, ким поповнювати військові формування. Хлопці там третій рік на війні, вони теж хочуть сходити на концерт "Океану Ельзи", сходити до ресторанів", - додав він.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль".

Також наш портал інформував, українцям видають недійсні довідки ВЛК: як не потрапити під мобілізацію через помилки лікарів.

Крім того, ми писали, доведеться йти до ТЦК: військкомати пояснили, що не вдасться зробити через родичів чи адвоката.