У найближчі дні в деяких регіонах України прогнозуються перші заморозки, однак це не призведе до відновлення графіків відключення електроенергії. Про це заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону 13 жовтня.

Колісник сказав, що енергосистема країни працює стабільно і готова до можливих змін у погодних умовах. Він підкреслив, що очікувані заморозки не будуть тривалими, тому немає підстав для побоювань щодо відключень електрики.

Заморозки, фото з вільних джерел

Опалювальний сезон в Україні розпочнеться за рішенням місцевих органів влади, як тільки середньодобова температура повітря протягом трьох днів знизиться до +8 °С або нижче.

Заступник міністра також зазначив, що значне зниження температури повітря може суттєво вплинути на енергосистему, оскільки призводить до стабільного зростання споживання електроенергії.

Популярні новини зараз

Вимоги до пенсіонерів посилили: доведеться працювати до останніх сил – виплат не буде

Відстрочку скасують: кого зі студентів можуть мобілізувати

Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу

Старшокласникам готують неочікувані зміни: більше не будуть навчатись у школах

Показати ще

Для того щоб забезпечити необхідну потужність, були впроваджені відповідні заходи. Зокрема, технічна підготовка об'єктів атомної генерації була проведена заздалегідь, щоб бути готовими до підвищеного попиту на електрику.

Заморозки, скріншот із відео

На сьогоднішній день в енергосистемі працюють дев'ять енергоблоків, що надає додаткові можливості для забезпечення споживання електроенергії. Це дозволяє енергосистемі бути більш гнучкою та стійкою перед будь-якими викликами, пов'язаними зі змінами в погоді та потребами споживачів.

Нагадаємо, осінь різко вривається в Україну: йде раптове похолодання

Раніше ми писали про те, що синоптики прогнозують аномально теплу зиму: сніг і морози будуть короткочасні

Крім того, Знай.ua повідомляв, похолодання, вітер та мокрий сніг: до України із запізненням мчить романтичний жовтень