Тариф на газ в Україні можуть підняти з 1 травня 2025 року, але це залежить від завершення війни. На час воєнного стану підвищувати ціну на газ заборонено.

Наразі 98% українців отримують блакитне паливо від "Нафтогазу", і тариф за планом "Фіксований" (7,96 грн за кубометр) залишатиметься незмінним до 30 квітня 2025 року- пише OBOZ.UA.

Що стосується доставки газу, тут зміни можуть відбутися з 2025 року. Ціна за доставку залежить не лише від встановленого тарифу, але й від кількості газу, спожитого протягом так званого "газового року", який закінчився у вересні 2024 року. Тому важливо було передати точні показники лічильника до жовтня, щоб сума у платіжці за 2025 рік відповідала фактичному споживанню.

Газова плита. Фото: скрін youtube

Тарифи на розподіл газу не змінюватимуться під час війни, але остаточна сума в платіжці залежатиме від обсягів споживання. Що більше ви використовували газу протягом року, то більша буде плата за його доставку. Розмір цього тарифу варіюється залежно від регіону- від 0,38 до 2,39 грн за кубометр. У великих населених пунктах тариф нижчий, оскільки інфраструктурні витрати розподіляються на більшу кількість користувачів.

Популярні новини зараз

Бронювання ретельно переглянуть ТЦК: Україною ширяться масові перевірки

Відстрочку скасують: кого зі студентів можуть мобілізувати

У всьому винна росія: сучасний Нострадамус розповів, як і де розпочнеться Третя світова війна

Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії

Показати ще

Газові плити. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що для тих, хто є клієнтами "Нафтогазу", існує можливість зекономити 1% на рахунках за газ. Для цього достатньо оплатити рахунок до 15 числа кожного місяця.

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Таким чином, поки що тарифи залишаються стабільними, але важливо уважно стежити за своїм споживанням газу та вчасно передавати показники лічильника, щоб уникнути неприємних сюрпризів у платіжках.

Раніше ми повідомляли, скільки платитимемо взимку за газ?

Комунальні платежі дешевшають, та які знижки чекають на українців- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, хто і чому заплатить за газ у 6 разів більше ніж кияни?