У жовтні 2024 року український ринок риби показав приємні новини для споживачів — ціни на популярні види риби, як річкову, так і морську, помітно знизилися.

Згідно з даними порталу "Мінфін", середня ціна на коропа значно знизилася порівняно з вереснем. Живий короп тепер коштує 154 грн. за кілограм, що на 14% менше, ніж попереднього місяця. Це зниження стало позитивною тенденцією для тих, хто цінує свіжу річкову рибу. Також потрошений короп подешевшав на 6,5%, і тепер його вартість становить 214 грн./кг, що також є відчутним полегшенням для покупців.

Однак, не на всю рибу ціни знизилися. Наприклад, оселедець слабосолений, один із найпопулярніших продуктів серед українців, подорожчав на 0,9% і тепер коштує 171 грн. за кілограм. Це незначне зростання не є таким відчутним, але воно свідчить про те, що ринок морепродуктів залишається нестабільним.

Заморожена риба. Фото: скрін Youtube

Ще однією гарною новиною є зниження ціни на свіжу морську скумбрію, яка стала дешевшою на 7,5% порівняно з вереснем. Тепер цей популярний вид риби можна придбати за 164 грн. за кілограм. Для тих, хто віддає перевагу більш жирним видам риби, скумбрія стає все доступнішою.

Популярні новини зараз

Українців почнуть викликати до суду: обиратимуть наосліп, за неявку – непосильні штрафи

Батьківство не врятує від мобілізації: багатодітним українцям встановили нові вимоги

До банкомату з чужим не підходьте: ПриватБанк вилучає картки та залишає українців без грошей

Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку

Показати ще

Попри загальне зниження цін на рибу, варто звертати увагу на різницю у вартості в різних супермаркетах. Наприклад, у мережі Auchan живий короп можна придбати за 139 грн. за кілограм, що є найбільш вигідною пропозицією на ринку. У той час, як у Megamarket короп коштує 169 грн. за кілограм, що на 30 грн. дорожче.

Аналогічна ситуація спостерігається з іншими видами риби. Наприклад, скумбрію вигідніше купувати у Novus, де ціни на рибу часто нижчі, ніж у конкурентів. Це свідчить про важливість порівняння цін у різних мережах перед покупкою.

Нагадаємо, ціни вдвічі вищі за торішні: українці розоряться на покупці овочів

Раніше ми розповідали, що по 499 грн за упаковку: супермаркети різко підняли ціни на молоко, вершкове масло і твердий сир

Також, ціни на продукти зростуть на 30%: українцям ледь вистачатиме на їжу