Українські пенсіонери мають право на різні надбавки до основної пенсії. Наприклад, можна розраховувати на щомісячний бонус, отримавши статус "Почесного донора". Про це повідомляє Пенсійний фонд.

Громадяни зі статусом "Почесний донор України" мають право на отримання надбавки до пенсії у розмірі 10% встановленого прожиткового мінімуму на одну особу з розрахунку на місяць.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

2024 року розмір доплати таким пенсіонерам становить 292 гривні. Надалі сума може змінюватись відповідно до розміру прожиткового мінімуму.

"При зміні прожиткового мінімуму надбавка збільшується на різницю між старою виплатою (до підвищення) та новою (після підвищення). Для призначення надбавки вперше потрібно звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду із відповідною заявою", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

Школярів можуть відправити на дистанційку: у Міносвіти назвали умову

Дорогоцінна картопля: чому ціни б'ють рекорди та коли вигідно робити закупи на зиму

Гороскоп на тиждень 7-13 жовтня для всіх знаків Зодіаку: тотальна удача Стрільців, крах Дів і клопіт Тельців

Пенсіонерам доплатять солідні гроші: надбавки приходитимуть три місяці

Показати ще

Визит в ПФУ, фото: Facebook

У ПФУ нагадали, що стати почесним донором можуть громадяни, які безоплатно здадуть 40 разових максимально допустимих доз крові або 60 разових максимально допустимих доз плазми.

Надбавка також надається особам, які свого часу отримали нагрудний знак "Почесний донор срср".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, жовтневі надбавки: кому з пенсіонерів почнуть виплачувати на 500 грн більше.

Також наш портал інформував, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки маємо платити різним категоріям пенсіонерів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, перерахунок пенсій: співробітники Пенсійного фонду виходять на зустрічну перевірку, українців попередили.