В Україні триває дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Кабінет міністрів України запроваджує нове правило щодо мобілізаційних розпорядків. Уряд скоротив термін явки до ТЦК за повісткою з 14 днів до 7 днів із населеного пункту, який є адміністративним центром області.

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу з мобілізації на особливий період.

Про це йдеться в ухвалі від 1 жовтня 2024 р. № 1134.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Раніше діяла норма, за якою день явки на виклик резервіста або військовозобов'язаного визначався не раніше 14 днів з дня направлення повістки.

Популярні новини зараз

Пенсіонери втратять залишки виплат на картах: що приготував Кабмін

Відключення світла: коли чекати повернення графіків

Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому

Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу

Показати ще

Уряд встановив, що прибути до ТЦК за повісткою з населеного пункту, який є адміністративним центром області, потрібно протягом семи діб, а з інших населених пунктів – протягом десяти діб.

Повістки "Укрпошти", скріншот: YouTube

Тепер командири військових частин можуть набирати особовий склад без ТЦК. Так, надається право командиру військової частини надавати направлення військовозобов'язаним для проходження ВВК, щоб визначити їхню ступінь придатності до військової служби.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Передбачено для Генерального штабу Збройних сил України повноваження визначати перелік військових частин, командирами яких здійснюється заклик резервістів (крім резервістів, які уклали контракт на проходження служби у військовому резерві) та військовозобов'язаних з мобілізації.

Як відомо, у жовтні цього року у додатку Міноборони "Резерв+" стане доступний сервіс рекрутингу. З цим оновленням з'являться актуальні вакансії у військових частинах ЗСУ, що дозволить користувачам програми швидше знаходити місце своєї майбутньої служби.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

А ще Міністерство оборони України пропонує виключити із законодавства комісії з питань постановки на військовий облік призовників. Відповідний законопроект Уряду 12076 зареєстровано у Верховній Раді.

Нагадаємо, "Всіх поспіль не брати...": в Україні планують зменшити мобілізаційний вік.

Раніше повідомлялося, чоловікам дали 14 днів, щоб з'явитися до ТЦК: хто не встигне – розшук та штрафи.

Також, як українським військовим та цивільним обійти складнощі в отриманні прав та грошей після полону в Росії.