Українські пенсіонери, які проживають у зонах активних бойових дій і отримують низькі пенсії, можуть розраховувати на додаткову фінансову підтримку від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Цю допомогу продовжено до кінця 2024 року, що дає змогу тисячам пенсіонерів у складних життєвих обставинах отримувати додаткові виплати для підтримки свого життя.

Пенсійний фонд України повідомляє, що додаткова допомога від ВПП ООН буде виплачуватися до грудня 2024 року включно. Це рішення ухвалено для того, щоб допомогти найвразливішим верствам населення, зокрема тим, хто отримує найменші пенсії і проживає на територіях з активними або потенційними бойовими діями. Важливо, що ці виплати продовжать отримувати ті, хто вже має право на таку допомогу.

Сума додаткової виплати розраховується як різниця між фіксованою сумою у 3250 гривень і поточною пенсією пенсіонера. Таким чином, пенсіонери з найнижчими доходами отримають більшу підтримку для забезпечення своїх базових потреб. Ця програма допомоги покликана полегшити фінансовий тягар, який лягає на плечі літніх людей в умовах війни.

Виплата пенсії

Щоб отримати додаткові виплати, пенсіонери повинні відповідати кільком критеріям. Перш за все, їхня пенсія має бути меншою за 3250 гривень. Також важливо, щоб пенсіонери проживали в районах, де ведуться або потенційно можуть початися бойові дії. Перелік таких територій визначено в офіційному наказі №309. Крім того, особи, які претендують на виплати, не повинні були отримувати після 1 березня 2023 року інших грошових допомог від міжнародних організацій або підтримки як внутрішньо переміщені особи.

Популярні новини зараз

Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК

Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх

Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку

Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне

Показати ще

Програма є спільним проєктом між Міністерством соціальної політики, Пенсійним фондом України та ВПП ООН, запущеним у серпні 2023 року. Вона спрямована на підтримку тих, хто найбільше постраждав від війни й економічних труднощів.

Нагадаємо, вийти на пенсію можна на 15 років раніше: хто має право на достроковий відпочинок

Раніше ми розповідали про нові можливості для збільшення пенсій: що потрібно знати українцям

Також, українцям ПФУ "урізає" призначені пенсії: як розібратися із проблемною довідкою