Можете втратити гроші: "Газмережі" попередили щодо оплати "другої" платіжки

Квитанція за газ. Фото: my.ua

Платити за доставку газу важливо не лише своєчасно, а й правильно, адже часто платежі споживачів губляться. Газовики закликали українців не затягувати з оплатою так званої "другої" платіжки, адже напередодні опалювального сезону необхідні ресурси для проведення необхідних регламентних робіт, щоб забезпечити надійний та безпечний розподіл газу. При оплаті за доставку газу необхідно уважно вказувати реквізити свого оператора ГРМ, а також обов'язково додавати особисті дані платника, такі як ПІБ, адреса, особовий рахунок. Це потрібно, щоб платіж не загубився.

Найгучніший скандал у Голлівуді з P. Diddy: як один репер може потягнути Бейонсе, Джей Ло, Леонардо Ді Капріо та інших на дно

Вечірка у P. Diddy, фото: Patrick McMullan

Популярні новини зараз

"За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації

Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК

Соціальна допомога для пенсіонерів: які документи потрібні для оформлення

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Показати ще

Netflix знімає документальний серіал від Кертіса "50 Cent" Джексона про звинувачення в секс-торгівлі та рэкеті, а також про сексуальне насильство і жорстоке поводження з Шоном "Діді" Комбсом. 50 Cent вперше оголосив, що продюсуватиме документальний серіал на початку грудня, коли на Комбса подали до суду чотири різні жінки, починаючи з колишньої дівчини Кессі Вентура. Зазначимо, що всесвітньо відомий репер Шон "Дідді" Комбс, який раніше виступав під псевдонімом Puff Daddy, був заарештований у готелі на Манхеттені. 54-річну зірку взяли під варту на тлі восьми звинувачень у сексуальному насильстві та торгівлі людьми.

Без проблем поки що лише до листопада: зимові відключення під питанням

Відключення світла. Фото: скрін youtube

Чиновники впевнені, що до кінця жовтня, а може навіть на початку листопада, в Україні не буде проблем з енергопостачанням. Вони зберігають оптимізм, незважаючи на ризики обстрілів, нестачу генерації та можливі поломки відремонтованого обладнання. Згідно з джерелом, в уряді сподіваються, що зиму вдасться пережити майже без відключень світла, як і минулого року. Єдине, що може стати на заваді – це сильні морози, коли температура опускається нижче -10 градусів.

Скільки коштує iPhone 16 в Україні та в Америці: чому українці платять більше

iPhone 16 / фото: скриншот Youtube

Нові моделі iPhone 16, 16 Plus та 16 Pro в Україні коштують значно більше, ніж у США, і різниця в ціні може сягати більше 40%. Це пов’язано з податками та додатковими витратами на імпорт. Наприклад, базова модель iPhone 16 (128 ГБ) в Україні обійдеться на 15 177 грн дорожче, ніж у США. Ціни на iPhone традиційно відрізняються в різних країнах, і Україна – не виняток. Для прикладу, на офіційному сайті Apple у США, iPhone 16 коштує $799 (близько 32 972 грн за курсом), iPhone 16 Plus – $899 (приблизно 37 099 грн), а iPhone 16 Pro стартує з $1,099 (приблизно 45 353 грн). Проте це вартість без урахування податків, які залежать від штату.

Ціна на електроенергію зросте на 25%: хто відчує різницю

Відключення електроенергії, лічильник / фото: АТ "Херсонобленерго"

Через масовані обстріли енергетичної інфраструктури України відбулося суттєве підвищення вартості електроенергії, що може відчутно позначитися на кишенях споживачів. Від 1 жовтня Національна комісія з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) змінює методику розрахунку цін на електроенергію для постачальників "останньої надії" (ПОН). Це рішення триватиме до кінця 2024 року. НКРЕКП ухвалила рішення про підвищення коефіцієнта, який використовується для визначення вартості електроенергії для споживачів ПОН. Раніше цей коефіцієнт становив 1,25, але з жовтня він збільшиться до 1,5. Тобто ціни для споживачів, які користуються послугами ПОН, зростуть відповідно до цього коефіцієнта.