Данило Гетманцев, голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, повідомив, що на 2024 рік планується покрити дефіцит держбюджету за рахунок податкових змін, які вже підготовлені та будуть впроваджені цієї осені.

Але на 2025 рік можуть виникнути додаткові фінансові потреби. І хоча поки що не планується підвищення ставки ПДВ, таке рішення може стати необхідним у майбутньому.

відшкодуваня ПДВ

За словами Гетманцева, наразі немає стовідсоткової впевненості у тому, що вдасться отримати всі обсяги зовнішньої допомоги, які потрібні Україні в наступному році. Це означає, що можуть з'явитися інші шляхи для покриття бюджетного дефіциту, серед яких потенційне підвищення ПДВ.

Данило Гетьманцев, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз

Штрафи від ТЦК стануть масовими: скільки чоловіків опиняться в зоні ризику

Ніякої силової "бусифікації": ТЦК окреслили чіткі правила

Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали

За мобільний зв’язок будемо платити вдвічі дорожче: ціни піднімуть усі оператори

Показати ще

Гетманцев зазначив, що уряд розглядає ситуацію в межах цього і наступного року. Для 2024 року вистачить тих податкових змін, що були проголосовані у першому читанні. Але що стосується 2025 року, немає впевненості, що зовнішня допомога буде на тому рівні, на який розраховує уряд.

Як розповіли в інтерв'ю "Українським Новинам", наразі причин для підвищення ставки ПДВ немає, але якщо виникне необхідність додаткових ресурсів для державного бюджету, цей варіант не виключається. Рішення може залежати від майбутніх фінансових потреб країни та можливостей отримання допомоги від міжнародних партнерів.

Таким чином, підвищення податків на даний момент не є головним сценарієм, але держава залишає можливість для такого кроку, якщо економічні умови зміняться або виникнуть додаткові потреби для фінансування держбюджету.

Раніше ми повідомляли, нові обмеження для боржників ЖКП.

Можлива девальвація гривні та підвищення ПДВ- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, підвищення податків в Україні, розкрито нові цифри.