Норвегія вирішила посилити свої правила щодо надання тимчасового захисту українським біженцям. Це стало наслідком зростаючої кризи біженців у країні, яка потребує більш ефективних заходів для забезпечення допомоги тим, хто найбільше її потребує.

Міністр юстиції Норвегії Емілія Енгер Мель повідомила, що нові правила призведуть до відмови в захисті деяким категоріям українських громадян. Зокрема, захист більше не надаватиметься громадянам з "безпечних" регіонів України.

Біженці у Норвегії. Фото: РБК

До цих регіонів належать Львівська область, Волинь, Закарпаття, Івано-Франківськ, Тернопіль та Рівне. Також особам, які не проживали в Україні на момент початку війни в 2022 році, буде відмовлено в наданні захисту.

Заявки українців тепер розглядатим у індивідуальному порядку, при цьому враховуватимуться аспекти, такі як наявність подвійного громадянства та місце проживання до переїзду в Норвегію. В Норвегії зараз перебуває більше 80 тисяч українців, що перевищує кількість населення в усій провінції Фіннмарк.

Популярні новини зараз

Приставлять до кожного: на дітей у школах чекають зміни

Від 16 тисяч гривень: у скільки обійдеться захист від мобілізації

США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт

Додатково 2000 грн: хто з пенсіонерів може отримувати одразу дві виплати

Показати ще

Українські біженці, скріншот: Youtube

Мель зазначила, що уряд має вжити заходів для надання захисту тим, хто справді цього потребує, хоча на даний момент ніхто не буде примусово виселяти біженців. Є випадки, коли українцям відмовили в наданні притулку та житла.

Нові заходи економії торкнуться не лише українських біженців, а й інших шукачів притулку в Норвегії. Уряд пояснює це необхідністю врегулювати систему через великий наплив біженців.

Нагадаємо, українцям у Німеччині роздадуть гроші: скільки отримають біженці

Раніше ми писали про те, що соціальна допомога для пенсіонерів: які документи потрібні для оформлення

Крім того, Знай.ua повідомляв, Нідерланди можуть змусити українців повернутися додому