Пенсійний фонд зменшив витрати на фінансування пенсійних виплат. Про це свідчать дані за вересень 2024 року, опубліковані пресслужбою відомства.

ПФУ прозвітував про завершення фінансування вересневих пенсій. Так, на пенсійні виплати було направлено 62,9 млрд гривень, з яких 9,6 млрд гривень виплачено через "Укрпошту", а через уповноважені банки – 53,3 млрд гривень.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Також на виплату житлових субсидій та пільг у вересні ПФУ направив 1420,5 млн гривень, на страхові виплати - 2596,8 млн гривень, з яких 1422,5 млн гривень на оплату лікарняних.

Варто зазначити, що у вересні витрати на виплату пенсій зменшилися, для порівняння, у серпні на забезпечення пенсіонерів було направлено 63,5 млрд гривень, що на 0,6 млрд гривень більше.

Популярні новини зараз

У яких випадках ТЦК затримує вас незаконно

Вдень до +29°, а небо вибухне громом: народний синоптик озвучив погоду на кінець вересня

Можливі серйозні зміни у тарифах на електроенергію: відома дата

В школах з’являться нові класи: навчатимуться не всі

Показати ще

Що буде із виплатою пенсій?

Подібні коливання у фінансуванні пенсій не означають, що деяким пенсіонерам урізають виплати. Витрати на пенсійне забезпечення можуть відрізнятися, зокрема через одноразові доплати пенсіонерам, як, наприклад, до Дня Незалежності. Через це сума виплат у вересні нижча, ніж у серпні.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Раніше в уряді запевнили, що держава має достатньо коштів на своєчасну виплату пенсій та житлових субсидій. Також на 2025 рік в бюджет заклали кошти для щорічної індексації виплат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, жовтневі надбавки: кому з пенсіонерів почнуть виплачувати на 500 грн більше.

Також наш портал інформував, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки маємо платити різним категоріям пенсіонерів.

Крім того, ми писали, на комуналку, шматок хліба та воду: хто з пенсіонерів отримуватиме понад 5 тисяч гривень.