В українське законодавство про охорону здоров'я планують внести важливі зміни: інформація про результати медоглядів призовників та резервістів може бути секретом. Депутати зареєстрували законопроєкт, який дозволить передавати ці дані безпосередньо до військових реєстрів.

Про це повідомила Судово-юридична газета.

До цього часу медогляди призовників проводилися під захистом медичної таємниці, а інформація зберігалася суворо у межах системи охорони здоров'я. Але тепер пропонується, щоб дані з електронної системи здоров'я автоматично вирушали до спеціального реєстру військових під назвою "Оберіг".

Це надасть Міністерству оборони доступу до результатів медичних оглядів для перевірки придатності до служби.

Медичні послуги, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше

Школярі вчитимуться за новими правилами: які зміни підготувало Міносвіти

Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання

В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози

Показати ще

Тобто коли вас оглянуть на предмет вашої придатності до армії, ці результати будуть доступні військкоматам безпосередньо. І все це – задля посилення національної безпеки.

Зміни також стосуються закону про військовий реєстр, згідно з яким Міністерство охорони здоров'я зобов'язане передавати результати медоглядів "Оберіг" через електронні системи. Таким чином, якщо ви є призовником або резервістом, ваша медкарта стане частиною загальної системи для захисту країни.

Нагадаємо, нардеп поставив крапку у питанні демобілізації

Раніше ми писали про те, що Міністерство освіти "налаялося" з батьками за медалі учням: психологи та депутати проти винагород

Крім того, Знай.ua повідомляв, покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилистом і отримати штраф