В Україні спостерігається зростання цін на газ. У серпні 2024 року вартість реалізації ресурсу зросла на 2,3%. Про це свідчать дані Міністерства економії.

Блакитне паливо коштує 12,99 тисячі гривень за 1 тисячу кубометрів без ПДВ. Дані моніторингу показують, що природний газ зростає в ціні вже четвертий місяць поспіль. До цього ресурс дешевшав упродовж пів року.

Гaзові мережі. Фото: YouTube

Зазначається, що у серпні 2024 року вартість газу була вищою, ніж за аналогічний період минулого року. Тоді середня ціна була на рівні 12,5 тисяч гривень.

Ціни на газ. Фото: Мінекономіки

Популярні новини зараз

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни

Нові правила роздягнуть водіїв до нитки

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

Що буде з тарифами для населення

Для простих українців будь-які коливання на ринку газу нічого не віщують. Тарифи на блакитне паливо для побутових споживачів захищені мораторієм і не можуть змінюватися до кінця завершення військового прокладання та ще протягом шести місяців після.

Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

Крім того, варто згадати, що "Нафтогаз", який постачає газ більшості українців, продовжив дію пільгового тарифу до кінця опалювального сезону – 30 квітня 2025 року. До цього часу клієнти компанії гарантовано отримуватимуть газ по 7,96 гривні за кубометр.

Також на ринку представлені інші постачальники блакитного палива, які мають також фіксовані річні тарифи для населення. Вартість газу у них коливається від 7,7 до 9,99 гривні за кубометр, залежно від компанії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть платити за газ, світло, воду та тепло лише половину ціни: кому дадуть знижку.

Також наш портал інформував, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.

Крім того, ми писали, "Газмережі" попередили про новий спосіб оплати: стосується кожного споживача.