В Україні незабаром зміняться правила видачі водійських прав. Законопроєкт №8082, який готується до розгляду у Верховній Раді, передбачає значні зміни в цій сфері.

Водії, які керують мопедами з максимальною швидкістю 45 км/год, квадроциклами та мотоциклами, повинні будуть отримати нові водійські права в залежності від типу транспортного засобу.

Водіння автомобіля. Фото: скрін youtube

Вводяться нові категорії прав: АМ, А2 і В1. Це означає, що навіть для управління невеликим мопедом доведеться проходити нову процедуру отримання прав.

Водії легкових автомобілів, які мають права категорії В, будуть змушені оновлювати свої документи кожні 10 років замість теперішніх 30 років. Це означає, що водії повинні будуть частіше проходити процедуру оновлення своїх прав, що може вимагати додаткових витрат та зусиль.

Популярні новини зараз

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Водійське посвідчення у смартфоні, фото: shotam.info

Згідно з новими правилами, всі існуючі водійські права стануть недійсними до 2033 року. Це означає, що до цього часу водії повинні будуть отримати нові права відповідно до нових категорій і вимог.

Зміни в правилах видачі водійських прав мають на меті забезпечити кращу безпеку на дорогах та впорядкувати процес отримання прав для різних типів транспортних засобів.

Нагадаємо, автомобілістам нагадали про важливі документи закордоном: без них там робити нічого

Раніше ми писали про те, що навіть без війського квитка: які послуги чоловіки можуть отримати за кордоном

Крім того, Знай.ua повідомляв, поліція може "накинути" незаконний штраф: про що мають пам'ятати водії