Українські пенсіонери можуть отримувати заслужені виплати кількома способами: на банківську картку, поштою або за довіреністю. Але трапляються випадки, коли картка губиться.

Тому виникає питання, що робити та чи потрібно повідомляти про це до ПФУ, щоб не втратити пенсію. На це відповіли в одному з управлінь Пенсійного фонду України.

Пенсіонерка у банкомату / фото: відкриті джерела

За словами фахівців, звертатися до Пенсійного фонду не потрібно, а краще відразу йти в банківську установу. Там зазвичай приєднують нову банківську картку до поточного пенсійного рахунку.

"Як правило, нова банківська карта “прив’язується” до поточного банківського рахунку пенсіонера, і в такому разі повідомляти орган Пенсійного фонду про втрату картки не потрібно" зазначили в ПФУ

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Коли потрібно обов'язково звернутися до ПФУ

У відомстві зазначили й важливу деталь про яку обов'язково потрібно повідомляти до органу. Якщо ви змінили реквізити рахунку або ж отримали повністю нову картку, то для отримання виплат сповістіть про цей факт до органів ПФУ.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Зробити це можна кількома способами:

1) Звернутися особисто до зручного сервісного центру

2) Через веб-портал Пенсійного фонду України. На порталі подайте відповідну заяву та вкажіть оновлені банківські реквізити.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, все можна вирішити без гаджетів та Інтернету: в "Нафтогазі" дали важливу інструкцію

Раніше портал Знай інформував, термін дії картки закінчився: в "Ощадбанку" пояснили, як пенсіонерам отримати нараховані виплати

Також наш портал повідомляв, мерщій по гроші: більше людей можуть отримати солідну допомогу