З 1 січня цього року збільшився податковий мінімум для працездатних осіб. А отже змінився і розмір соціальної податкової пільги.

Розмір цієї пільги застосовують до вирахування із заробітної плати ПДФО. Українці які є батьками двох і більше неповнолітніх дітей мають право на отримання додаткової соціальної пільги. Про цю можливість повідомили у податковій службі.

Діти. Фото Freepik

Соціальна пільга буде розраховуватися згідно з чинним Податковим Кодексом України. Але отримати пільгу на двох, або більше дітей до 18 років може кожен громадянин, який є сумлінним платником податків. У цьому році соціальна виплата згідно з цією пільгою може становити 1342 гривні на кожну дитину. Граничний дохід менше мінімальної заробітної плати, тому право на цю пільгу будуть мати лише деякі категорії працівників.

Можливість компенсації визначається розміром заробітної плати. Так, пільга може бути нарахована, якщо заробітна плата становить до 3760 гривень. Тобто прожитковий мінімум у розмірі 2684 гривні помножений на 1,4.

Робота за комп'ютером. Фото: Youtube

Право на таку пільгу мають двоє з батьків. А от застосувати її може тільки один з подружжя, або той, хто виховує дитину самостійно. Але, наприклад, батько, який має двоє дітей, і один з них проживає з дружиною, також має право на таку пільгу. У такому разі йому доведеться подати і відповідні документи для цього.

Нагадаємо, портал Знай інформував, усім отримувачам пільг дали важливе пояснення: додатково 21 кв.м на сім'ю

Раніше на порталі Знай повідомлялося, можна платити лише 50%: кому належать шалені пільги на комуналку – користуйтесь цим

Також, наш портал інформував, зникне світло - знатимете, що робити: простий лайфгак, щоб не сидіти у темряві