Приготувати щось смачне на вечерю-завдання не з легких. Найчастіше фантазія закінчується вже на перших хвилинах роздумів.
Вирішити цю проблему можна, приготувавши смачний і простий заливний пиріг. На реалізацію задуманого знадобитися всього 30 хвилин і прості продукти, які є в кожному холодильнику.
Нам знадобиться:
- кефір-300 мл;
- яйця-2 штуки;
- вершкове масло-150 грам;
- цукор - 1 чайна ложка;
- сіль-1/3 чайної ложки;
- сода-2/3 чайної ложки;
- борошно-2 склянки;
- варені яйця-2 штуки;
- зелена цибуля, кріп, петрушка – по 1 пучку.
Як готувати?
В першу чергу потрібно підготувати начинку-відварити яйця і дрібно нарубати зелень. Зелень перед нарізкою потрібно добре промити і висушити паперовими рушниками. Якщо мокра зелень потрапить в пиріг, то він може не пропектися до кінця.
Для приготування тіста потрібно розтопити вершкове масло, до нього додається сіль і цукор. В окремій ємності змішується кефір з содою. Кефір з содою і масло з сіллю і цукром потрібно об'єднати і добре розмішати. Сирі яйця потрібно збити виделкою до появи піни. Збиті яйця додаються до вже змішаних інгредієнтів. Далі до них додається борошно. Її потрібно додавати поступово і просіваючи через сито. Тісто не повинно бути занадто густим. Його консистенція така ж, як для тесту на оладки.
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Заготовлені для начинки зелень і яйця потрібно змішати і дрібно порубати. Після цього частина тесту виливається в форму, вистелену пергаментним папером. По дну форми потрібно рівномірно розподілити половину тіста. На неї висипається начинка і рівномірно розподіляється. На начинку виливається друга половина тіста.
Форму з пирогом ставимо в духовку на 35-45 хвилин і випікаємо при температурі 180 градусів. Пиріг готовий, коли він пропікся всередині.
Нагадавши, Знай писав, як готувати курзе-традиційне блюдо узбецької і дагестанської кухонь. Той, хто хоч раз пробував курзе, ніколи не забуде цього смаку.
Також Знай, що можна порадувати сім'ю смачним заливним пирогом з полуницею.
Нещодавно Знай розповідав, як приготувати заливний пиріг з помідорами.