На Закарпатті 41 дитина-сирота цього року отримала нову родину. Серед усиновлювачів є й іноземні сім’ї. Із 41 – восьмеро дітей, усиновлені саме іноземцями, про це в Ужгороді розповіла очільниця Служби у справах дітей Світлана Якімеліна. Про це йдеться у сюжеті UzhInform.

Загалом, це непоганий показник. Цьогоріч більше закарпатських дітей отримало нові родини. Минулого року усиновили лише 23 дітей.

До кінця року, сподіваються в службі, ще з десяток дітей теж опиняться в нових родинах.

За статистикою з кожним роком діток, що чекають усиновлення, стає все меньше. Наразі в краї таких є 448 діток. 90% з них старші 6 років. Загалом в області зараз проживає 600 усиновлених дітей.

За кожною усиновленою дитиною, яка отримала нову родину, служба проводить нагляд аж до досягнення дитиною 18-річного віку.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

За словами Світлани Якімеліної, на жаль, у цьому процессі трапляються і випадки розусиновлення, коли батьки повертають дітей.

"У нас було розусиновлення із Сполучених Штатів, де всиновили п'ять дітей, двое дітей повернулося. Але там спрацювало і те, що самі діти хотіли повернутися сюди", - розповіла Світлана Якімеліна.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що Митрополит Епіфаній терміново звернувся до українців, тисячі маленьких янголят залишилися у біді: "Чужих дітей не буває".

Також портал Знай.uа писав, що доля змилувалась над незрячою дівчинкою з великими блакитними очима: найрідніші кинули її ще в пологовому

Також портал Знай.uа писав, що самотня українка усиновила трьох діток-сиріт і ледь втекла з рідного Донецька: "Куля не обирає"