Українська кухня без картоплі, капусти чи моркви — це як борщ без сметани. Саме тому ціни на ці «зірки» місцевої гастрономії викликають цікавість у кожної господині і не тільки.
Портал Мінфін опублікував свіжу статистику і ми вирішили подивитися, як весна вплинула на цінники в овочевих відділах.
📌 Картопля - як і раніше стабільна.
Звичайна картопля не підкинула сюрпризів і залишилася на колишньому рівні — 32,60 грн/кг. Але якщо ви вирішили побалувати себе молодою картоплею, то готуйтеся трохи доплатит .
230 замість 220: Україна перейде на європейську напругу – як вплине на побутову техніку
Ціна газу на наступний опалювальний сезон: "Нафтогаз" прийняв важливе рішення
Підвищення пенсій на 50%: хто з українців отримуватиме більше грошей
За переказ з картки на картку можна отримати штраф у 34 000
📌 Капуста - різко подорожчала.
Ось хто справді здивував — то це капуста. Її вартість зросла з 18,93 до 22,07 грн/кг . Різниця в 3,14 грн може і не здається шокуючою, але на тлі загального продуктового кошика відчутна.
📌 Цибуля - невелике, але подорожчання.
Цибуля ріпчаста злегка додала в ціні: заплатити доведеться 21,33 грн/кг , тоді як у березні вона коштувала 20,65 грн . Зростання на 0,68 грн може не вдарити по гаманцю, але є тренд.
📌 Морква – приємний сюрприз.
А ось морквина вирішила порадувати. Вона, навпаки, подешевшала. Якщо в березні за кілограм просили 19,62 грн ., то до кінця квітня — вже 18,10 грн . Мінус 1,52 грн – приємно, особливо якщо ви на шляху до ідеального весняного рагу.
Нагадаємо про цінові атракціони: українці витратить більше грошей на макарони, соняшникову олію та хліб.
Раніше ми повідомляли, що омлет знову стане буденністю? Українців обнадіяли прогнозом цін на яйця.