Мешканці Марганця збунтувалися через те, що у місті знову збираються відключити воду. На цей раз причиною стали борги місцевого водоканалу за електрику.

Ситуація з відключеннями води у Марганці не нова. Ще до повномасштабної війни місцевий водоканал постійно стикався з проблемами розрахунків за електроенергію, і люди періодично залишалися без води, повідомляє NikopolNews.

Марганець / фото: Дніпропетровська обласна державна адміністрація

Але з початком війни, а після підриву Каховського водосховища, все стало ще гірше. Тепер води в кранах частіше немає, аніж є, і навіть будівництво нового водопроводу не врятувало ситуацію.

Влітку 2023 року залишитися без води було справжнім кошмаром через жахливу спеку. Але відключення води восени – це ще одна проблема. Як, наприклад, люди похилого віку або мами з дітьми повинні тягати важкі каністри в холод і дощ? А що робити, якщо хочеться хоч би прийняти теплий душ?

Популярні новини зараз

МСЕК хочуть розпустити: українцям з інвалідністю готують нові правила

Йдете по гриби — беріть гаманець: за які прогулянки нещадно штрафуватимуть

211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз"

Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу

Показати ще

Тарифи на воду / фото: Freepik

Мер Марганця Геннадій Боровик у Facebook заявив, що 14 жовтня місто знову залишиться без води через борги за електрику, а допомогти водоканалу з бюджету більше не вийде. Влада обіцяє встановити по місту ємності з водою і розвозити питну воду районами. Але свердловини у деяких місцях уже почали ламатися через перебої з електрикою, що додає нових складнощів.

Місцеві жителі не залишилися осторонь. Вони активно коментують посади міської адміністрації у Facebook. Деякі обурені тим, що води не було вже у вихідні, і запастись їй просто неможливо. Інші запитують: чому вони, які платять за воду, повинні страждати через борги водоканалу?

Коментарі мешканців / фото: скриншот Facebook

Одна з мешканок міста Любов Метель запитує, як водоканал бореться з боржниками і чому ті, хто вчасно платить за комунальні послуги, залишаються без води. Інші звинувачують проблеми міста у його статусі та невдалих тарифах. Хтось саркастично пропонує дозволити евтаназію для бабусь, які живуть на верхніх поверхах і не можуть тягати воду.

Відповідей на всі ці питання від влади поки що немає, а люди продовжують перебувати у розпачі.

Поспішаємо повідомити, українці отримають нові платіжки за воду: грошей знадобиться більше

Раніше ми писали, українцям пригрозили збільшеними рахунками: ігнорування підготовки до опалювального сезону дорого обійдеться

Крім того, стало відомо, що перевізники обіцяють справжні зміни: хочуть виправдати збільшення тарифів