Опалювальний сезон 2024-2025 пройде без підвищення тарифів на тепло, оскільки діє мораторій, проте він не поширюється на деякі інші комунальні послуги. Що буде з тарифами до весни, йдеться у матеріалі "РБК-Україна".

В Україні заборонено встановлювати тарифи на газ для населення на рівні вищому, ніж діяв у лютому 2022 року. "Нафтогаз", що постачає блакитне паливо 98% домогосподарств, зберіг пільгову ціну 7,96 гривні за куб до 30 квітня 2025 року.

Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube

Водночас у інших постачальників газу тарифи встановлені на рівні від 7,70 до 10 гривень за кубометр.

Крім того, мораторій забороняє перегляд тарифів на опалення та гарячу воду. Також в уряді пообіцяли до кінця опалювального сезону не підвищувати тарифу на світ. Тобто до весни ці послуги не дорожчатимуть.

Популярні новини зараз

Будуть призвані у двох випадках: нові правила мобілізації чоловіків старше 50 років

Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа

Українці обомліли від нової реклами Третьої штурмової на вулицях українських міст: "Наша сім'я виглядає так"

Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу

Показати ще

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Не виключено, що подорожчають інші комунальні послуги, на які не поширюється мораторій. Наприклад, локально можуть зрости тарифи на вивезення побутових відходів, обслуговування багатоквартирних будинків. Також влада невеликих населених пунктів має право на власний розсуд регулювати ціни на водопостачання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як пережити зиму в теплі та з мінімальними платіжками: прості способи заощадити на комуналці.

Також наш портал інформував, підвищення тарифу на передачу електроенергії: чи схуднуть гаманці простих українців.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на зиму встановлять оновлені тарифи на тепло та гарячу воду: кого зачепить подорожчання.