З 1 вересня 2025 року в Україні запроваджуються нові вимоги до організації дистанційного навчання. Згідно з політикою "Школа офлайн", погодженою Міністерством освіти і науки України, у кожному дистанційному класі має навчатися щонайменше 20 учнів.

Це стосується всіх шкіл, які планують здійснювати навчання з 1 по 11 клас у дистанційному форматі. Якщо в певній громаді жодна школа не здатна сформувати клас із такою кількістю учнів, за рішенням засновника буде визначено одну найбільш спроможну школу, яка працюватиме без обмежень щодо наповнюваності. Однак лише один клас на громаду зможе мати менше ніж 20 учнів.

Дистанційне навчання, кадр з відео

Винятки та особливості навчання за кордоном

З 2025 року учні, які перебувають за кордоном, також матимуть можливість продовжувати навчання в українській системі освіти. Вони зможуть здобувати освіту через сімейну, екстернатну форми або в спеціальних дистанційних класах, зосереджених на українознавстві. Однак паралельне навчання за повною програмою в українській школі дистанційно та в іноземній школі очно буде неможливим.

Окрема фінансова підтримка для індивідуальних форм навчання

МОН запевняє, що держава фінансуватиме індивідуальні форми навчання — сімейну та екстернатну — окремо від загальної системи дистанційного навчання. Це означає, що учні, які виберуть індивідуальні форми навчання, не будуть зараховані до загального обліку учнів дистанційних класів.

Популярні новини зараз

Синоптики прогнозують аномально теплу зиму: сніг і морози будуть короткочасні

Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками

Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати

Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах

Показати ще

Нагадаємо, приставлять до кожного: на дітей у школах чекають зміни

Раніше ми розповідали, що школярі можуть видихнути: кого звільнили від важливої процедури

Також, умови для учнів покращаться: школи отримають фінансову допомогу