З 1 жовтня в Україні може подорожчати інтернет-зв'язок, і все через нові вимоги до провайдерів, які мають перейти на загальну систему оподаткування. Але не панікуйте: голова черкаського інтернет-провайдера McLaut, Віталій Лаут, запевняє, що в компанії поки немає планів піднімати тарифи.

Наразі головне завдання McLaut – переведення абонентів на пасивні оптичні мережі. Віталій розповідає, що це рішення не лише покращує якість зв'язку, а й спрощує обслуговування.

"Або ми ставимо джерела безперебійного живлення, які працюють 8-10 годин, або переводимо споживачів на пасивні оптичні мережі", – пояснює він.

Авторські права в інтернеті

Крім того, компанія готова до можливих відключень світла. На своїх вузлах вони вже встановили генератори та нові батареї, що дозволить їм продовжувати роботу до трьох днів без електрики.

Популярні новини зараз

За куб 104 грн: які проблеми чекають на споживачів, після підвищення тарифів на воду

Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці

Показати ще

"Це стосується і критичної інфраструктури, яка працює через нас. Приватні будинки по всій Черкаській області, які до нас підключені, матимуть інтернет, якщо вони мають живлення: генератори, сонячні панелі тощо.", – додає Віталій.

Перехід на пасивні оптичні мережі відбувається за планом, але пріоритет надається будинкам, мешканці яких активно звертаються до компанії.

"Будинки, від яких ми отримуємо звернення, робляться в першу чергу. Такі перемикання проводимо не лише в Черкасах, а й у Золотоноші, Каневі та інших містах області", – наголошує він.

А ми нагадуємо, сусіди вкрадуть Wi-Fi без жалю: як не дати зламати мережу

Раніше стало відомо, що ринків може стати менше: нові тарифи на оренду ускладнять торгівлю

Крім того, Знай.ua повідомляв, французький мільярдер купив Lifecell: що зміниться для українських абонентів