Міністерство оборони України планує створити систему автоматизації процесу вручення повісток.

До цього процесу хочуть залучити "Укрпошту". Олег Берестовий, директор Департаменту інформаційних технологій Міноборони, розповів в ефірі подкасту DOU, що наразі процедура вручення повісток сприймається як неефективна.

"Тому ми зробили зараз функціонал, щоб повістку можна було генерувати в реєстрі “Оберіг”, підписувати електронним підписом начальника ТЦК і навіть не роздруковувати безпосередньо в ТЦК" - повідомляє Олег Берестовий.

Як пояснив пан Берестовий, наразі повістки виписуються вручну, і після друку пакет документів передається відповідальній особі в ТЦК, яка має поставити свій підпис та печатку. Це забирає багато часу та ресурсів. Щоб зробити цей процес швидшим і простішим, Міністерство оборони розробляє нові функції. У майбутньому повістки будуть формуватися в електронному реєстрі в системі "Оберіг" і підписуватися електронним підписом відповідальної особи в ТЦК.

ТЦК. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії

Плату за світло нараховуватимуть по-новому

Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

За словами Берестового, нова система забезпечить прозорість процесу, а військово-політичне керівництво отримуватиме більш актуальну інформацію. Справжність повістки можна буде перевірити за допомогою додатку "Резерв+". Однак саму повістку в цьому додатку не буде видно.

"Резерв+", скріншот: Facebook

Нагадаємо, українцям масово розсилатимуть повістки поштою, у ТЦК назвали хто вже отримає найближчим часом.

Українці можуть служити неподалік від дому, як скористатисяпривілеєм- більш детально на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, вистачить на ситу старість, яку пенсію отримають мобілізовані.