Перед новорічними святами традиційно здорожчають м'ясні продукти, риба та делікатиси. Це пов'язано із тим, що в цей час на них зростає попит.

Про це в коментарі сайту ТСН.ua розповів економіст Олег Пензин.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Фахівець пояснив, перед новорічними святами зростуть цінники на м'ясо та рибу, а от на борщовий набір цціни не зміняться, через щедрий цьогорічний врожай.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

"Буде певний ажіотаж напевно на м’ясні вироби, тому що якраз перед святами збільшиться їх споживання. Навряд чи хтось буде піднімати ціни на картоплю, моркву, буряк і капусту, борщовий набір, тому що його багато є. Може щось здорожчає по рибі, це традиційно у нас. Тобто є певні фокусні речі, які однозначно трошки дорожчають перед святами тому що в нас на них різко збільшується попит", — зазначає економіст.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Блокування польськими перевізниками, майже не вплине на гаманці українців перед святами, а передноворічні цінники впадуть вже на початку січня.

"У нас же як правило так: люди купують достатньо багато перед святами, а в першу декаду взагалі в магазини ніхто не ходить. Доїдають те, що наготували. Тобто ріст цін до свят компенсується. Тим більше, що в нас різдвяні свята будуть до Нового року. Так що, я не думаю, що ціни будуть зростати сильно, та і доходів немає таких великих. Це буде в межах тих речей, які ми постійно маємо", — розповів Олег Пензин.

Крім того, наш портал інформував,кавові знижки: супермаркети знизили ціни на "еліксир" бадьорості, вершки та цукор

Раніше ми повідомляли, маленьких українців безкоштовно одягнуть на зиму: як отримати комплекти теплого одягу

Вам буде корисно дізнатися, чебуреки, якими можна ласувати на Різдвяний піст: рецепт легкої та доступної страви