Пропонуємо вам дуже смачну закарпатську страву, яка підійде для любителів овочів, квасолі й перловки.
Смачно, ситно й дуже корисно - ось головні переваги кулінарної візитівки Закарпаття.
Читайте Знай в Google News!
У цієї страви є довга історія - вона була запозичена з єврейської кухні. Всім відомо, що іудеї готували човлент на свій шабат, який вважається великим святом. З часом рецепт змінювався - щоб довго не "ворожити" над інгредієнтами, процес приготування став простішим і особливих кулінарних навичок від господині на кухні не вимагає. Цю страву може приготувати як досвідчений кулінар, так і кухар-початківець.
Інгредієнти
400 г м'яса
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
100 г білої квасолі
50 г перловки або булгуру
1 цибулина
1 морквина
1 ст. л. солодкої меленої паприки
1 ст. л. томатної пасти
2 склянки овочевого бульйону (можна використовувати той, у якому варилася квасоля)
сіль
перець чорний мелений
2-3 зубки часнику
олія (для обсмажування)
Покроковий рецепт
Крок 1: промиту квасолю залити водою і залишити на 5-6 годин (можна на ніч), а потім відварити її до м'якості в цій же воді.
Крок 2: залити перловку чи булгур окропом, зварити до напівготовності (приблизно 15 хвилин) й викласти на дно горщика.
Крок 3: з квасолі злити воду (не виливати!) й викласти її у горщик зверху на перловку.
Крок 4: нарізане невеликими шматочками м'ясо обсмажити до готовності на олії, поперчити й посолити.
Крок 5: коли м’ясо вкриється золотавою скоринкою, викласти його у горщик на квасолю. На нього — часник, нарізаний дрібними кубиками.
Крок 6: нарізати цибулю кубиками, моркву — соломкою. Спасерувати овочі, додавши паприку й томатну пасту.
Крок 7: викласти засмажку в горщик. Заправити все спеціями за смаком і залити бульйоном, щоб рідина злегка вкривала верхній шар.
Крок 8: поставити горщик в духовку й запікати при 180-200°С 20-25 хвилин.
Нагадаємо, закусок існує просто неймовірна кількість, і це насправді гарний простір для творчості, адже можна щось вигадати саме з тих продуктів, що господиня має під рукою. У ході таких екскрементів можна створити свою фірмову страву.
Як повідомляв портал "Знай.uа" печінка по-берлінськи з яблуками: смачний покроковий рецепт
Також "Знай.uа " писав, як приготувати смачний рис з курячою печінкою і зеленим горошком