Ви відкрили пляшку кетчупу й зависли над питанням, куди його тепер подіти?

У холодильник чи можна спокійно залишити в шафі? Ось що кажуть експерти, пише Simple recipes.

Кетчуп — не м'ясо і не молоко. У ньому багато оцту, солі, томатної кислоти й цукру. Це все природні консерванти. До того ж, під час виготовлення кетчуп варять, а це значно продовжує його "життя". Тому Міністерство сільського господарства США дозволяє зберігати навіть відкриту пляшку при кімнатній температурі.

Кетчуп. Фото: скрін youtube

Але, є один важливий момент. Якщо ви користуєтесь кетчупом часто й пляшка порожніє за тиждень-два, тоді шафа — цілком окей. Та якщо соус може стояти у вас місяцями, або ж на вулиці спека, тоді без холодильника краще не ризикувати.

Популярні новини зараз

"Ведмежа послуга дітям": вчителька пояснила, чому повернення ДПА гарна ідея

Стрілки назад на годину: коли і чому будемо переводити годинник і що треба врахувати українцям

По 1200 гривень щомісяця: українцям виплатять компенсацію за оплату електрики

Вчителька звернулась до батьків напередодні Дня вчителя, її крик душі підтримали інші

Показати ще

"Після відкриття соус втрачає насиченість через контакт із повітрям. Смак, як і в солоних огірків, слабшає" — пояснюють експерти.

Саме холод уповільнює ці зміни. Зберігання в холодильнику допоможе зберегти текстуру, солодкувату пікантність і томатний аромат.

Також міністерство США рекомендує зберігати відкритий кетчуп у холодильнику не довше 6 місяців. Але якщо на вигляд, запах чи смак щось пішло не так — краще викиньте.

Кетчуп. Фото Freepik

Отже, якщо ви поливаєте кетчупом усе — шафа підійде. Якщо ж смакуєте рідко — нехай охолоджується. І головне — завжди закручуйте кришку.

Раніше ми повідомляли, примхлива морква: де вона найкраще зберігається та довго не псується?

Ці продукти краще їсти сирими: так вони зберігають максимум користі - детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, 10 речей і продуктів, які не можна зберігати у пластикових контейнерах.