Президент України Володимир Зеленський під час телемарафону повідомив, що в Україні ще не розробили справедливу модель економічного бронювання від мобілізації. Він наголосив, що критерії мають бути іншими, а не лише базуватися на професії.

Зеленський пояснив, що завданням Мінекономіки та прем'єра Дениса Шмигаля є знайти правильний підхід до цього питання. На його думку, складно обрати одну професію, яка заслуговує на бронювання, ігноруючи інші. Потрібно розглядати інші фактори.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Президент також зазначив, що вже є список професій, без яких неможливо забезпечити роботу критичної інфраструктури та армії. Але знайти баланс між потребами військових і бізнесу все ще непросто. Зеленський підкреслив, що не можна вирішувати це питання поспіхом.

Володимир Зеленський, фото: прес-служба ОП

Популярні новини зараз

Понад 11 000 гривень на дитину: в Україні почнуть виплачувати нову допомогу

Українцям дозволили отримати новий тариф на світло: з такою ціною платіжки скоротяться на 50%

Мільйони, знайдені у голови МСЕК Крупи, можуть повернути: заява прокуратури

Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою

Показати ще

Нагадаємо, що територіальні центри комплектування (ТЦК) виконують свої обов’язки, а війна розпочалася через агресію росії. Якби не вторгнення, повістки не були б потрібні. Українська армія готує своїх військових ретельно, в той час як російські солдати часто йдуть у бій без підготовки, що підкреслює різницю між арміями.

Україна змушена захищатися, бо якщо не зупинити росію, вони прийдуть у наші домівки. Якщо ми не будемо проводити мобілізацію, вони захоплять наші землі і продовжать свої агресивні плани.

війська російських окупантів

За даними Центру протидії дезінформації (ЦПД), російські медіа намагаються викривити ситуацію, пов'язану з мобілізацією в Україні, розповсюджуючи антимобілізаційні наративи, водночас замовчуючи про жорсткі мобілізаційні заходи в росії. Мобілізація була оголошена як вимушений захід для захисту країни від агресора.

ЦПД наголошує, що ТЦК діють у рамках своїх повноважень, але поки що масштабного поповнення особового складу не відбулося, і це впливає на фронтову ситуацію.

Раніше ми повідомляли, окупанти знущаються з українських дітей навіть морально, замість історії біографія путіна.

Росіяни доводять українців до відчаю на окупованих територіях- більш детально на Знай.ua.

Нагадаємо, мобілізація на окупованих територіях, відмова означає СМЕРТЬ.