У 2025 році пенсії українців збільшаться у зв'язку з проведенням щорічної індексації у березні. Крім того, окремі категорії матимуть змогу отримувати доплати до основної пенсії. Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Якщо пенсія особи, яка досягла 65 років, нижча за 40% від мінімальної зарплати, то їй автоматично буде нараховано доплату до цього мінімуму. Це передбачено й у 2025 році.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Пенсіонери, яким 2025 року виповниться 70 років, зможуть отримувати спеціальні вікові надбавки. Вони призначаються автоматично з дня, коли людина досягає певного віку. Розмір виплат залежить від вікової категорії.

Так, особи віком від 70 до 74 років отримуватимуть щомісяця по 300 гривень, пенсіонери від 75 до 79 років – 456 гривень. Найвищий розмір надбавки 570 гривень передбачено для громадян віком від 80 років та старших.

Популярні новини зараз

Бронювання від мобілізації тимчасово скасують: почнеться масштабна перевірка

Мільйони, знайдені у голови МСЕК Крупи, можуть повернути: заява прокуратури

Це було ясно ще у минулому столітті: відомий провидець розповідав про війну в Україні

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Крім того, з 1 березня 2025 року має відбутися індексація, яка торкнеться більшої частини пенсіонерів. Розмір індексації поки невідомий, але 2024 року він становив майже 8%. В результаті розмір мінімального підвищення становив 100 гривень, а максимального – 1500 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що мають робити пенсіонери щопівроку, щоб не втратити виплати: роз'яснення ПФУ.

Також наш портал інформував, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки маємо платити різним категоріям пенсіонерів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою.