В Україні спостерігається суттєве зростання попиту на доставку їжі з ресторанів. За даними директора аналітичного центру "Ресторани України" Ольги Насонової, доставка зросла на 20-25% в останні дні, а кур'єри виявилися на межі своїх можливостей. Цей сплеск активності пов'язаний із рядом факторів, серед яких — перевірки територіальних центрів комплектування та погіршення погодних умов.

"Минулої п'ятниці ввечері та у вихідні доставка дійсно зросла на 20-25%. Кур'єри не справлялися з кількістю замовлень. Водночас ми спостерігали зниження відвідуваності ресторанів на аналогічний відсоток", — зазначила Насонова.

Доставка їжі / фото: Freepik

За її словами, негода традиційно сприяє збільшенню кількості замовлень на доставку, адже українці вважають за краще залишитися вдома в теплі та комфорті.

Цікаво, що преміум-сегмент ресторанів не відчув негативного впливу. "Лише на преміальний сегмент не вплинуло, відвідуваність не знизилася цими днями", — зазначила експерт. Це може свідчити про те, що споживачі, які готові витрачати більше, не змінюють своїх звичок, навіть під час несприятливих умов.

Популярні новини зараз

Важливу соцвиплату можуть збільшити мінімум вдвічі: кому обіцяють більше грошей

Пенсіонерів ощасливлять допомогою: заплатять по 4000 гривень

Банки ліквідують, а гроші згорять: фінустановам дозволили не повертати вклади клієнтам

Велике місто може опинитися в напівоточенні: українцям загрожують серйозні бомбардування

Показати ще

Київ, ресторан, фото із соцмереж

Таким чином, ситуація з доставкою їжі стає важливим індикатором змін у поведінці споживачів. Поки що кур'єри намагаються впоратися з напливом замовлень, а ресторани продовжують адаптувати свої стратегії, щоб задовольнити попит у нових умовах.

Нагадаємо, бронювання ретельно переглянуть ТЦК: Україною ширяться масові перевірки

Раніше ми розповідали, що ТЦК можуть взятися за жінок: які заходи реальні у майбутньому

Також, на блокпостах посилять перевірки: що потрібно мати при собі